Börja träna Crossfit

Om du nu har bestämt dig för att verkligen ge crossfit en ärlig chans så är du på god väg mot en mycket bättre hälsa och mer ork till vardags. Men bara för att crossfit är relativt enkelt att lära sig så måste du fortfarande lägga ner engagemang och tid för att du ska kunna märka av några bestående förändringar.

Det som är så bra med just crossfit är att du inte alls behöver köpa några speciella saker för att komma igång mer än bekväma träningskläder. Den enda kostnaden som tillkommer är om du eventuellt skulle vilja ansluta dig till en så kallad crossfitbox som är ett större sällskap som tränar tillsammans. Inom dessa boxar finns det ofta möjlighet till att ta hjälp av en erfaren instruktör som kommer att hjälpa dig oavsett hur långt du har kommit i din träning.

Bland de mest effektiva övningarna inom crossfit finns många klassiska lyft och övningar från vanlig tyngdlyftning. Dessa brukar oftast utföras med så kallade fria vikter vilket innebär att du kommer att använda olika typer av hantlar och skivstänger för att kunna öka intensiteten successivt. Just därför är det också varmt rekommenderat att du faktiskt ansluter dig till en crossfitbox eftersom att man enkelt kan skada sig eller träna fel med just vikter. Självklart kan du träna crossfit hemma men för att göra träningen så effektiv som möjligt så är det rekommenderat att man inkluderar fria vikter.

En annan fördel med att vara med i en crossfitbox är också att det så klart blir mycket roligare att träna när man är ett lite större gäng som kan diskutera metoder, ge varandra feedback och diskutera olika tips och tricks inom träningen. Det brukar dock kosta en liten peng för att bli medlem i en crossfitbox men det är oftast mycket billigare än till exempel ett gymkort. Dessutom är det faktiskt ett billigt pris för att försäkra sig om att man inte skadar sig under sin träning då sådana skador ofta kan bli väldigt långvariga.

Som tidigare nämnt är det absolut bäst att börja med träna med en utbildad tränare så att du lär dig att utföra alla övningar på ett korrekt sätt från början. Har du dock inte möjlighet till detta kan du istället börja söka runt på internet efter olika grundläggande övningar. Ett tips om du vill börja lära dig crossfit hemifrån är att titta efter olika instruktionsfilmer på bland annat youtube då det är mycket enklare att lära sig rätt metod om du samtidigt kan se hur andra utför det. Annars är det lätt att man börjar göra fel om man bara läser instruktionerna och kanske misstolkar olika tips.

Du behöver alltså inget särskilt mer än bra träningskläder för att komma igång och lära dig crossfit. Vill du så kan du börja redan idag och det bästa är att börja läsa lite hur grunderna fungerar och sedan utgå ifrån det. Vill du sedan gå vidare med lite mer avancerad träning är det bäst att kontakta en utbildad tränare.