CrossFit Games 2013 – Sammanställning

2013 var ett bra år för CrossFit-världen. De stora återkommande tävlingar var givetvis på tapeten, ökningen av CrossFit-utövare har fått ett stort uppsving och mycket annat.

The Open Crossfit Games visades via live stream!

Istället för tidigare år då vi förväntansfullt fått vänta på en video och uppdateringar från eventet så har Dave Castro hållit i livesändningar från ”The Open” varje vecka. Top Crossfit fick lära sig programmen precis som oss och hade några minuter på sig att göra sig redo. Många atleter satt framför sina datorer i sina respektive boxar och såg på eventet live.

Annie Thorisdottir är ute ur The Games

Den isländska mästarinnan Annie som vann CrossFit games 2011 och 2012 fick lov att stå över årets tävlingar på grund av skada i ryggen som hon åstadkom i en annan CrossFit-tävling.

Tävlingen fick en ny vinnare i form av Sam Briggs, en bra motståndare till Annie T i 2014 års CrossFit-games.

 

Halv maraton rodd

Ingen hade räknat med den första övningen i årets CrossFit Games, nämligen ett halvt maraton i rodd! Atleterna fick lov att ro 21.097 meter första dagen under tävlingen (efter simning och bar muscle ups). Detta testade verkligen de tävlandes mentala och psykiska styrka!

Nya crossfit stjärnor

Nya atleter kom att visa framfötterna under årets tävlingar. Garret Fisher kom på en 5:e plats som overall strong man genom att placera sig högt i många av grenarna. Alessandra Pichelli slutade på en 4:e plats i ett jämt race i damklassen. Rich Froning vann åter igen herrklassen för 3:e året i rad. Även om Jason Khalipa var stark i tidiga grenar så kom Rich Froning igen mot slutet och blev bara starkare och starkare i varje ny gren.

Vad kan vi förvänta oss under 2014?

Ännu fler och starkare kvinnor i damklassen

Två av de starkaste kvinnorna stod över förra årets tävlingar, Annie Thorisdottir och Jule Foucher. Båda dessa har mycket att ta igen under 2014 – års tävlingar.

Ännu större tävlingar

Under 2013 hade över 130.000 atleter från alla jordens hörn registrerat sig för att delta i CrossFit Open. Inte nog med att tävlingen hjälper oss bestämma vem som är mest vältränad i världen, den skapar också en gemenskap bland utövarna. Hur många kommer komma på årets tävlingar och hur många burpees kommer göras?