Crossfitboxar i Göteborg

Crossfit är en relativt ny träningsform som på senare tid har tagit fart ordentligt. Träningsformen i sig är i grund och botten baserad på de rörelser som människan från början var skapad till att utföra. Inom crossfit kan man till exempel springa, simma, hoppa, kasta, lyfta och släpa saker. Eftersom att vi från början är utformade för att kunna göra just dessa rörelser så blir det också ett väldigt mångsidigt sätt att träna. Den styrka du kommer att kunna bygga upp inom crossfit kommer du ha nytta av i alla möjliga sammanhang till vardags.

Man måste dock inte träna crossfit utan att ha ett mål utan det finns också stora crossfit-grupper som sysslar med målinriktad crossfit. Det kan till exempel vara för att man vill träna upp sig inför tävlingar inom simning, gymnastik, tynglyftning eller löpning. Oavsett vad just ditt mål är med din träning så kommer crossfit att ge dig en mycket jämn och användbar grundstyrka.

Bor du i eller runt omkring Göteborg och känner dig sugen på att prova på vad crossfit verkligen är så är det absolut enklast att leta upp närmsta crossfitbox. En crossfitbox är som en egen liten förening där du kan träna crossfit med utbildade instruktörer och andra som tycker att crossfit verkar vara en intressant träningsform. En stor fördel med just detta är att det blir mycket enklare att ta sig för att verkligen träna. Tränar man helt på egen hand är det lätt att man bara skjuter det framför sig men är man flera som tränar tillsammans blir det mycket enklare att peppa varandra och hålla tempot uppe. Sen så blir det så klart också roligare!

Göteborgs absolut äldsta crossfitbox heter ”CrossFit Gothenburg” och bedriver i dagsläget sin verksamhet som en registrerad ideell förening. Träningslokalerna stod klara i början av 2010 och sedan dess har sällskapet bara växt. Hos CrossFit Gothenburg är man alltid välkommen oavsett vilken ålder man är i eller vilken form man just nu har. Det finns också en rad olika betalningsalternativ som du kan välja mellan. Det finns till exempel helårskort, halvårskort, eller vanlig delbetalning som man själv gör varje månad. På det sättet kan du enkelt bestämma själv hur just du vill lägga upp din träning.

Vagnhallen Crossfit är en av de nyare crossfitboxarna som har startat i Göteborg. Vagnhallen öppnade under våren 2014 och drivs i dagsläget av aktiebolaget Two Kings Performance AB. De som tillsammans startade den här crossfitboxen heter Fredrik Cedergren och Sharam Alborz och idag har företaget sitt huvudsakliga säte uppe i Stockholm. För att träna hos Vagnhallen behöver du inte ha några som helst förkunskaper utan om du känner dig nyfiken på att prova kan du enkelt anmäla dig till deras nybörjarkurs. Dessa nybörjarkurser innefattar fem olika träningstillfällen och är riktade till vem som helst oavsett ålder eller fysisk form. Kursen innefattar både teoretiska och praktiska moment och vid varje träningstillfälle finns det alltid minst två coacher på plats som hjälper till. Nybörjarkursen ligger i dagsläget på 695 kronor.