Crossfitboxar i Malmö

Crossfit är en väldigt annorlunda sport eftersom att den är så pass varierad. Själva grundtanken med just crossfit är att man på bästa sätt ska använda de naturliga rörelser som vi människor är designade till att kunna utföra. Detta kan innefatta aktiviteter som att simma, hoppa, kasta, springa, släpa och knuffa olika tyngder och föremål. Eftersom att man gör så pass många olika aktiviteter så blir träningen väldigt mångsidig och därmed också väldigt användbar.

Den grundstyrka som du har möjlighet till att bygga upp med just crossfit har du nytta av oavsett du gör till vardags. Du kommer att känna dig piggare och starkare och vardagliga sysslor kommer ganska snart att kännas lättare. Om du kanske redan är aktivt i någon särskild sport så kan även du dra nytta av just crossfit. Det finns många olika crossfitgrupper som tränar mer målinriktad för just utvalda sporter. Detta innebär att man då anpassar träningen mer åt de muskler som man använder inom just den sporten. Själva grundutförandet är dock detsamma och även om du bestämmer dig för att träna mer målinriktad så kommer du att använda dig av samma naturliga rörelser och moment.

En av Malmös mest populära crossfitboxar heter Gripen CrossFit och grundades i juni 2011. Idag ligger Gripen CrossFit på Flygaregatan 1 i Bulltofta industriområde i mycket fräscha lokaler. Träningsytan sträcker sig över hela 500 kvadratmeter och här erbjuds också all utrustning som kan du kan tänkas behöva. Förutom själva träningsytan finns här också ett mysigt loungeområde och ett massagerum så att du kan varva ner och mjuka upp alla muskler efter ett härligt crossfitpass. Självklart finns det också två rejäla omklädningsrum som dessutom också är utrustade med både dusch och bastu. Har du med dig dina barn så kan de passa på att leka av sig lite i barnrummet medan du genomför ditt träningspass. Hos Gripen CrossFit kan du välja mellan vanliga crossfitpass, stretchpass, olympiska lyft-pass och även personliga kurser i egen teknikutveckling.

En annan crossfitbox i Malmö som har blivit oerhört populär är CrossFit Malmö som grundades under 2010 av Lars Kjaer och Jess Skov. De båda är två mycket välmeriterade soldater som ursprungligen kommer från Danmark. Tack vare ett brinnande intresse för träning och då främst crossfit bestämde de sig för att starta en egen crossfitbox. Idag har de valt att lämna ansvaret vidare men innan dess lade de grunden för en förening som har förändrat livet för många människor. CrossFit Malmö började i mycket liten skala ute i Västra Hamnen men det dröjde inte länge innan de hade växt ur sina tidigare lokaler och idag har de istället flyttat in i Batcave ute på Lundavägen 60. Bor du i närheten av CrossFit Malmö så kan du och en vän gå dit och prova på ett pass som varar i cirka en timme helt gratis för att få en bättre förståelse för crossfit och om det är någonting som kan tänkas passa just er. Detta hålls varje söndag kl 14 och ingen föranmälan krävs.