Crossfitboxar i Stockholm

Crossfit som träningsform är något som har blivit allt mer populärt nu på senare tid. Själva träningsformen i sig går ut på att man använder så naturliga rörelser som möjligt samtidigt som man varierar dessa i styrka och intensitet. Detta innebär att man försöker efterlikna de rörelser som människan ursprungligen var ämnad att göra som till exempel springa, kasta, klättra, simma, lyfta knuffa och släpa.

Det finns dock inga rätt eller fel vad gäller just crossfit eftersom att det idag finns så oerhört många variationer av den här träningsformen. Vad gäller just crossfit så finns det också olika inriktningar som man kan välja. Om man til vardags simmar, springer eller kanske spelar golf så kan man skräddarsy olika övningar som kommer att stärka dig i de aktiviteter du själv vill. Själva grunden i det hela är alltid densamma och det är att man utför dessa naturliga rörelser med en mycket hög intensitet medan man samtidigt försöker med att få en så jämn och allsidig träning som möjligt.

Om du bor någonstans i Stockholms-området och känner dig manad att prova på vad crossfit egentligen innebär så är det mycket varmt rekommenderat att du letar upp en så kallad crossfitbox. Detta är ett större sällskap som sysslar med crossfit och tack vare detta så blir det också enklare för dig att hitta en lämplig instruktör samtidigt som du kan passa på att prata med andra aktiva inom crossfit för olika tips och trix. Dessutom blir det också roligare om man tränar i ett lite större gäng så att man hela tiden kan peppa varandra. Tränar man helt ensam är det lätt att man blir lite lat och inte tränar riktigt så ofta som man kanske borde.

En av de största crossfitboxarna i centrala Stockholm heter CrossFit Nordic och ligger på Norrtullsgatan 11. CrossFit Nordic startade som en vanlig träningsblogg redan 2008 men blev den 15:e mars 2010 Stockholms allra första CrossFit gym. Sedan dess har allt bara blivit bättre och bättre. I takt med att CrossFit Nordic började växa med allt fler medlemmar så har de också kunnat expandera till fler träningslokaler, bättre utrustning och de har också kunnat anställa fler duktiga instruktörer.

En annan stor crossfitbox heter Crossfit Solid och ligger på Sveavägen 17. De startade redan 2010 och har sedan dess strävat efter att kunna erbjuda hård träning i högsta klass. Många av deras medlemmar brukar också kalla just Crossfit Solid för en fritidsgård för vuxna eller till och med sitt andra hem för att det har blivit så pass familjärt. Här finns många erfarna tränare som kan hjälpa dig oavsett hur långt du har kommit inom din träning. Det finns också många trevliga små rum där man i lugn och ro kan sitta och äta eller dricka lite kaffe och umgås. För att kunna varva ner efter den hårda träningen kan du också koppla av din den härliga bastun för att sedan bara sitta och slappa på den rymliga övervåningen. Ibland anordnas också fester av olika slag av klubben.