Kända träningsprofiler inom crossfit

Eftersom att crossfit fortfarande är en ganska ny typ av träningsform så kanske många ställer sig lite skeptiska till den. Många av de som styrketränar brukar ofta hålla mycket hårt på sina rutiner och scheman med ett visst antal set och ett visst antal reps. Men man måste faktiskt inte göra som man alltid har gjort. Det finns idag många som blivit oerhört vältränade av just crossfit och detta gäller både män och kvinnor. Många av de som lyckats allra bäst brukar dessutom också vara med i olika typer av crossfit tävlingar.

Christmas Abbott

En av de mest kända kvinnorna som kommit riktigt långt inom just crossfit är 33-åriga Christmas Abbott. Hon började sin crossfit träning redan 2006 och fastnade redan efter sitt första träningspass. Idag driver hon dessutom en helt egen crossfitbox vid namn Crossfit Invoke och här jobbar hon också som tränare för nybörjare. På senare tid har hon dock bytt karriärbana något och har börjat prova på jobbet som däckbytare inom NASCAR. Ett udda men väldigt häftigt jobb där hon verkligen drar nytta av sin träning.

christmas_abbot

Rich Froning

På männens sida hittar vi bland annat Rich Froning som också han har blivit mycket känd inom crossfit-världen. Idag är Rich 27 år och bor i Mount Clemens i Michigan. Han har bland annat blivit känd för sina stora framgångar i de så kallade ”CrossFit Games” under 2010, 2011, 2012 och även under 2013. Något som också är unikt med just Rich är att han är den förste mannen någonsin att bli tilldelad titeln ”Jordens mest vältränade man” hela fyra gånger i rad.

rich-froning-crossfit-games

Miranda Oldroyd

Miranda Oldroyd är en annan mycket känd kvinnlig profil inom crossfit. Hon provade på crossfit för allra första gången för fyra år sedan och har sedan dess varit fast. Idag är Miranda 32 år gammal och tränar på elitnivå för teamet NorCal CrossFit. Enligt henne själv så tränar hon minst en gång varje dag och har dessutom också tagit level 1 certifikat inom crossfit. Därför har hon också börjat med att lära ut crossfit till nyfikna nybörjare.

Miranda_Oldroyd

Dan Bailey

Dan Bailey är ännu en mycket känd profil inom just crossfit och han började med sin träning i februari 2010. Innan dess hade han faktiskt aldrig hört talas om crossfit. Under slutet av 2009 tränade han på ”University of Akron” och det var där han stötte på en kille som verkligen brann för crossfit. Det var också han som slutligen lyckades övertala Dan att han faktiskt skulle ge det en chans. Den allra första crossfit övningen som Dan tog sig för kallas för ”fran” och bara efter första träningspasset var han fast.  Vad gäller träningsupplägget så brukar Dan tillsammans med Rich Froning lägga upp ett schema där då kan få ut mesta möjliga träning under så lite tid som möjligt.

Dan Bailey

Dessa människor är bara några av de som faktiskt lyckats bli oerhört starka och vältränade av just crossfit och vill du veta mer om vilka fantastiska resultat man kan uppnå så ska du hålla utkik när CrossFit Games närmar sig.