Ska jag träna CrossFit för att gå ner i vikt?

Ska jag träna CrossFit för att gå ner i vikt? Det enkla svaret är ja!

Träningsstilen CrossFit är en så kallad högintensiv intervallträning med förkortningen HIIT (high-intensity interval training). Det betyder att du tränar i cyklar där träningen ska ge maximalt under en relativt kort period. Till skillnad från löpning där träningen ger väldigt långsiktiga resultat så ger HIIT-träning resultat redan efter 2-4 veckor beroende på individen som tränar.

Varför HIIT fungerar

Den intensiva träningen kombinerar tyngdlyftning och kondition, vilket gör den väldigt effektiv. Ett effektivt träningspass ger bästa resultat för ditt en timmes träningspass. Du kan bränna mellan tre till fyra gånger så mycket energi under din träning. Genom att lyfta tyngder utmanar du dina muskler och ger dem motstånd. Detta resulterar i slankare, starkare och snyggare kropp. När du andänder vikter under ditt träningspass så ökar fettförbränningen. Muskler behöver mycket energi när du tränar men även när du vilar. Kroppen fortsätter att göra av med energi även efter träningspasset vilket bidrar till en ökad viktminskning.

Ät rätt mat!

Det ska tilläggas att vid all typ av träning så ska en bra kost vara inräknad. Inget halvfabrikat, bara hemlagad mat med mycket grönsaker, kött nötter och frukt. Att tänka på kosten är knappast någon typ av diet, det är något som kommer naturligt när du tränar CrossFit. Du orkar helt enkelt inte om du slarvar med maten. Ät med sunt förnuft, vi vet oftast hur vi ska äta för att gå ner i vikt men vi väljer ofta att inte göra det. Vi slarvar helt enkelt!

Du kommer kanske öka i vikt

Vågen är ett väldigt missvisande verktyg! Det finns en chans att du kommer öka i vikt av din CrossFit-träning. Faktum är att de flesta gör det. Detta beror på att du får mer muskelmassa när du tränar och muskler väger mer än fett! Medan du förlorar fett så vinner du muskler. Titta på hur du ser ut och hur du mår istället för hur mycket du väger. Du behöver nödvändigtvis inte bli större än vad du är idag, du ka gå upp i vikt och samtidigt bli smalare och snyggare.

I slutändan finns det inget sundare sätt att förlora vikt på än att träna. Det finns inga genvägar till den perfekta kroppen.

Dani Before After

crossfit-before-and-after-inspiration-7

 

photo_1