Vad är CrossFit?

 

CrossFit är ett funktionellt samt varierande styrke- och konditionsprogram som utförs under högintensiva pass

Människor lever sina liv i rörelse, ständigt aktiva i rörelse. Vi sitter, står, kastar, puttar och lyfter saker omedvetet. Detta gör vi för att klara av vardagen. Det är en del av våra liv och den koreografi som din kropp har byggt upp.

Dessa helt naturliga rörelser är grunden till Crossfit. Träna kroppen med hjälp av övningar som din kropp är van att utföra.

Genom att träna crossfit så får du uppleva en effektiv och rolig träningsform! Träningen sker oftast på tid och med hjälp av anteckningar så att du vet hur många repetitioner du klarat av.

Du kan utföra ett givet antal övningar under så kort tid som möjligt eller göra så många repetitioner du kan under en viss tid. Detta bidrar till din utveckling och möjligheten att tävla mot framförallt dig själv, men även mot kompisar och andra utövare. Du kan tydligt hålla koll på din personliga utveckling och snabbt se resultat. Crossfit-pass är oftast inte längre än 30 min, vilket är lysande för oss med pressat tidschema!

Variation inom träning är en extremt viktig del. Detta är något du får uppleva inom crossfit. Passen varierar med övningar som aktiverar alla delar av din fysik: lätta lyft, tunga lyft, kroppviktsövningar, många/få repetitioner, tidsintervaller, löpning, rodd, spänst mm. Ja som du kan se så är listan lång.